Прочутият италиански моден дизайнер Роберто Кавали почина на 83-годишна възраст в дома

...
Прочутият италиански моден дизайнер Роберто Кавали почина на 83-годишна възраст в дома
Коментари Харесай

На 83 г. почина дизайнерът Роберто Кавали

Прочутият италиански фешън дизайнер Роберто Кавали почина на 83-годишна възраст в дома си в родния си град Флоренция, оповестяват италиански медии. Кавали от известно време беше тежко болен, а в последните дни положението му се е влошило, написа „ Скай Ти Джи 24 “, представена от Българска телеграфна агенция.

Дизайнерът оставя след себе си шест деца от три разнообразни съпруги. Най-малкото му дете - Джорджо - е на малко повече от година. До стилиста в последните дни от живота му, както и в последните 15 години, беше неговата трета партньорка Сандра Бергман Нилсън.

От първия си брак със Силванела Джанони Кавали има наследник и щерка – Томазо и Кристиана, а втората му брачна половинка Ева Дюрингер му ражда три деца – Робeр, Ракеле и Даниеле, добавя „ Ти Джи ком 24 “.

Кавали остава в историята на модата като виртуоз в основаването на тоалети, подобаващи както за алените килими, по този начин и за всекидневието. Кавали беше също по този начин и огромен бизнесмен, адаптиращ се постоянно към измененията в стилния бизнес.

Първата си сбирка дизайнерът показва през 1970 година по време на седмицата на модата прет-а-порте в Париж. След това неговото наличие на огромни фешън конгреси е непроменяемо. През 1972 година открива първия си бутик в Сен Тропе.

Спечелва си международна популярност с облеклата, въодушевени от природата, по-специално от животинския свят и даже е избран като фешън крал в тази тенденция. Известни са и сбирките му от деним, както и обилните му тоалети, проектирани особено за аления килим на доста церемонии.

Много международно известни модели са дефилирали на подиума за Кавали, като се стартира със супермоделите Наоми Кембъл и Синди Крауфорд.

Кавали винаги е бил в крайник с новостите в света на модата и в изменящите се трендове в стилния бизнес и плод на това е марката Just Cavalli, стартирана в края на 90-те години, под чиято щампа излизат мъжки и дамски облекла, само че също по този начин и аксесоари, слънчеви очила, часовници, парфюми, долни дрехи и бански костюми.

През 2015 година дизайнерът продава стилната си къща на капиталов фонд, а малко по-късно се отдръпва и от поста креативен шеф на марката „ Кавали “.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР